onsdag 15. desember 2010

16.

Har dere smakt biscotti? I fjor lagde jeg biscotti i stedet for julekaker, både til meg selv og i julegaver. Namme!
Her er en oppskrift fra Trines Mektige Matblogg som jeg har tenkt å prøve i dag.

Til ca 70 biscotti trenger du: 
200 gram mandler, snittet eller grovt hakket

3 eggeplommer
200 gram sukker
1 vaniljestang eller 3 ss vaniljesukker
3 eggehviter
1 klype salt
skallet av 1-1,5 økologisk(e) appelsin(er)
ca 4 ss ferskpresset appelsinsaft
ca 400 gram hvetemel
1,5 ts bakepulver
100 gram hvit sjokolade, hakket


Bruk helst økologiske appelsiner, hvis du får tak i det. Uansett er det viktig å vaske appelsinen før du river den. Og husk, du skal kun benytte skallet, ikke det hvite!

Rist mandlene forsiktig i en stekepanne, la de avkjøles litt og snitt eller hakk mandlene.

Finn frem en vid bolle og rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljefrøene/vaniljesukker med en håndmikser eller lignende til den blir litt kremete.

Visp eggehvitene stive med en klype salt. Vend forsiktig eggehvitene inn i eggeblandingen, litt av gangen. Tilsett mandler, hakket sjokolade, appelsinsaft og revet appelsinskall, og rør deretter siktet hvetemel og bakepulver forsiktig inn. Du skal nå ha en ganske fast deig.

Del deigen i 3 emner som du ruller til tykke pølser som er nesten like lang som stekebrettet ditt er bredt. Legg pølsene på et bakepapirkledt stekebrett. Form emnene slik at de blir ca 2 cm høye og ca 6 cm brede.

Stek biscottipølsene ved ca 175 grader i ca 30-35 minutter, eller til de er passe stekt. Ta de umiddelbart på et skjærebrett og skjær ca 1-2 cm brede skiver, på skrå. La biscottiene avkjøles på en bakerist. (Alternativt kan du sette risten i avslått komfyr med ovnsdøren opp og la kakene stå der til de er avkjølt.) Oppbevares i tett kakeboks, som plutselig er tom...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar